İ.Ç. Əlixanova

Telefon: E-mail: Facebook: Instagram: Twitter: Youtube:

Məqalələri

BAĞIRSAQLARIN FUNKSİONAL POZULMALARININ TƏNZİMLƏNMƏSİNDƏ PROBİOTİK TƏRKİBLİ QİDA MƏHSULLARININ ROLU

18-12-2016

style="text-align: left;" align="center">Funksional qida konsepsiyasının yaradılması çoxlu sayda elmi kəşf və tədqiqatlara əsaslanaraq XX əsrin sonlarına təsadüf edir. Funksional qidalanma elementlərinə probiotiklər və probiotik mikroorqanizmlərlə zəngin qida məhsulları daxildir (1, 2). Probiotik mikroorqanizmlərlə zəngin tərkibə malik olan qidaların qəbulu insan orqanizminə müsbət təsir göstərir. Onların qida rasionuna daxil edilməsi...

Ətraflı oxu


Digər jurnal və qəzetlər